TabletsAanbiedingen

De juiste grootte voor uw tablet scherm

Wanneer u een tablet kiest, is het belangrijk om de juiste schermgrootte te kiezen. De beslissing om voor een klein, gemiddeld of groot scherm te gaan, is afhankelijk van waar u de tablet voor wilt gebruiken, waar deze zal worden gebruikt. Daarnaast speelt uw budget ook een belangrijke rol. In dit artikel bespreken we de belangrijkste formaten.

Alle tablets zijn geschikt voor simpele taken als surfen op het web, social media, e-mailen en simpele games.

7 inch tablets

Apparaten in deze maat zijn het meest draagbaar; ze zijn klein en licht genoeg om gemakkelijk in een handtas of tas te passen. Ze zijn ook het meest betaalbaar, want je hebt al een budgetmodel voor onder de € 100, zoals de Huawei MediaPad en de Lenovo Tab 3.Tablet

Naast de verzameling taken waar alle tablets goed voor zijn, is een 7-inch scherm vooral handig voor ebooks, aangezien tablets met dit scherm meestal vrij licht zijn. Aan de andere kant zijn ze niet ideaal voor high-end gaming, het bekijken van lange video’s of het gebruiken van software zoals tekstverwerkers en spreadsheets. Deels omdat het scherm klein is, maar ook omdat deze goedkope tablets meestal trage processors hebben.

Het gebruik van het scherm op modellen in deze categorie is vergelijkbaar met typen op een smartphone: je gebruikt eenvoudig je duimen terwijl u het apparaat tussen de handen houdt. Dit is gemakkelijker in de liggende modus, omdat de toetsen groter zijn.

Gezien hun grootte worden kleine tablets vaak overal gedragen. Ze kunnen zelfs in een jaszak, een cargobroek en zelfs een achterzak passen.

Vrijwel alle tablets met 7-inch schermen maken gebruik van het Android-besturingssysteem van Google of een besturingssysteem dat daarop is gebaseerd. Mocht u liever een Windows- of iOS-apparaat willen hebben, dan komt u veelal uit bij iets groters.

8 inch tablets

Mid-size tablets proberen het beste van twee werelden te bieden: ze staan ​​dicht bij de draagbaarheid van kleinere modellen, maar met schermen die groot genoeg zijn om productief te zijn. De prijzen voor deze tablets variëren sterk

Top 10 tablets - iPad Mini 3Een 8-inch scherm is iets beter dan een 7-inch scherm in het uitvoeren van de standaard taken en is nog steeds een goede e-boeklezer. Het is ook een iets betere optie voor het spelen van games of het bekijken van video, hoewel dit niet wordt aanbevolen voor mensen die problemen hebben met het zien van kleine voorwerpen. Hoewel tablets van gemiddelde grootte kunnen worden gebruikt voor productiviteitstaken, zoals tekstverwerking of spreadsheets, is het waarschijnlijk minder fijn om dit lange tijd op een 8-inch scherm te doen.

Omdat het scherm veel groter is dan het scherm dat meestal wordt aangetroffen bij telefoons die met de duimen tekst invoeren, is de portretmodus gemakkelijk, maar de breedte van het scherm in de liggende modus maakt dit proces een beetje uitdagend.

Het enige iOS-model in deze categorie is de iPad mini 4, een zeer populaire tablet van het merk Apple. Er zijn meer Android-tablets met dit formaat scherm, en er bestaan ook diverse Windows tablets in dit formaat

10 inch tablets

Jarenlang werd een 10-inch scherm beschouwd als het beste formaat voor grote tablets. Met de groeiende populariteit van 12-inch tablets, worden 10 inch tablets nu als middelgroot beschouwd. Deze schermen zijn kleiner dan die op de meeste laptops, maar nog steeds groot genoeg om ongeveer dezelfde taken te doen die laptops doen.

Naast het feit dat ze uitstekend zijn in de standaardtaken van tablets, zijn modellen in deze categorie behoorlijk goed in video, en de meeste van hen kunnen high-end games aan. Ze zijn ook geschikt voor productiviteit en bedrijfstoepassingen. Sommigen beschouwen deze apparaten te zwaar om ideale e-boeklezers te maken.

Met de duimen typen blijft praktisch met 10-inch tablets in portretmodus, maar is in liggende modus lastig. Ware het niet dat zowel iOS als Windows tablets een verdeeld toetsenbord hebben ingebouwd. Dit verdeelt het toetsenbord in twee delen die aan beide zijden van het scherm zijn geplaatst, zodat alle toetsen gemakkelijk kunnen worden bereikt. Andere populaire opties zijn om de tablet neer te leggen en te typen met de wijsvingers, of een extern toetsenbord aan te schaffen.

Hoewel apparaten met schermen van dit formaat makkelijker mee te nemen zijn dan laptops, is het niet altijd comfortabel en wordt het over het algemeen alleen gedaan door mensen die weten dat ze hun tablet nodig zullen hebben. Dit zijn geen apparaten die in een portemonnee passen, maar nog steeds goed passen in een rugzak of aktetas. Degenen die met een 10-inch model reizen, kunnen overwegen te investeren in een gadgetzak.

iPad Pro 9.7 inchApple biedt twee apparaten van dit formaat, de 9,7-inch Apple iPad (2017) en de 10,5-inch iPad Pro. Qua Windows-modellen heeft u keus in onder meer de Lenovo Yoga Book en een variant van het Samsung Galaxy Book met een 10,6-inch scherm. Android-gebruikers hebben veel 10 inch modellen om uit te kiezen; enkele van de beste zijn de goedkope Samsung Galaxy Tab A 10.1 en de Lenovo Yoga Book dat het besturingssysteem van Google uitvoert.

De gemiddelde prijs voor een 10-inch tablet is € 400, maar ze zijn ook verkrijgbaar voor veel minder.

12 inch tablets

Tablets met schermen van meer dan 10 inch zijn meer een alternatief voor een laptop; ze zijn gericht op zakelijke gebruikers en hebben een focus op productiviteit. Veel mensen die hun computer een volledige werkdag gebruiken, hebben behoefte aan een groot scherm omdat ze tegelijk met meerdere applicaties willen kunnen werken. Een 2-in-1 laptop / tablet is een populaire optie.

Het is dan ook niet verrassend dat tablets van deze grootte gemakkelijk omgaan met het volledige scala aan taken die iemand van een computer zou willen, van de basis van internet en e-mail tot de meest veeleisende bedrijfssoftware. Hoewel games niet hun focus zijn, kunnen ze deze ook aan, maar zijn ze waarschijnlijk te groot voor langhet durig lezen van e-books.

Het typen van de duim in portretmodus is mogelijk, hoewel de grootte en het gewicht van een 12-inch tablet dit een beetje omslachtig kunnen maken. Duimtypen is in de liggende modus ook mogelijk dankzij de eerdergenoemde toetsenborden met een gedeeld scherm, maar het apparaat neerleggen en typen met de wijsvingers is waarschijnlijk handiger.  Sommige modellen in deze categorie hebben een extern toetsenbord. Als dat niet het geval is, wordt het sterk aangeraden om er één toe te voegen om te profiteren van de volledige mogelijkheden van de computer.

Een kleine laptoptas is vaak een goede optie om ze te vervoeren, hoewel rugzakken en aktentassen ook goede opties zijn.

Windows-apparaten zien we het meeste in dit formaat, met uitstekende opties zoals de 12-inch Samsung Galaxy Book en de nieuwe Microsoft Surface Pro (2017). Er zijn geen recente Android-modellen in deze categorie, maar Apple heeft de populaire 12.9-inch iPad Pro (2017).Galaxy Tab Pro S

Als de grootste en krachtigste tablets op de markt, zijn deze ook de duurste. Prijzen beginnen over het algemeen bij € 650 en gaan vandaar omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu