TabletsAanbiedingen

Apple kondigt iPad Pro 9.7 inch aan

iPad Pro 9.7 inchApple heeft deze week in de VS een nieuwe iPad gepresenteerd. Het is een kleine versie van de reeds bestaande iPad Pro. De huidige iPad Pro heeft een 12,9 inch scherm terwijl de nieuwe kleinere variant het populaire formaat van een 9.7 inch scherm zal bevatten. De kleinere variant zal voorzien zijn van dezelfde processor maar in plaats van 4GB werkgeheugen 2GB geheugen bevatten. Vanaf 31 maart is de tablet verkrijgbaar.

Het formaat

Het belangrijkste verschil tussen beide iPad Pro’s is uiteraard het formaat. De iPad Pro met een 12.9 inch scherm is vooral gericht op zakelijke gebruikers met een flinke instapprijs. De iPad Pro 9.7 inch heeft een meer gangbaar schermformaat, vergelijkbaar met die van de iPad Air 2 en de Samsung Galaxy Tab S2.

Camera

Een opvallend verschil tussen beide iPad Pro formaten is de camera. Waar de iPad Pro 12.9 inch beschikt over een 8 megapixel camera is de kleinere variant voorzien van een betere camera met 12 megapixel. Ook de camera aan de voorkant heeft een hogere megapixel. Daarnaast ondersteunt de 9.7-inch versie in tegenstelling tot de 12.9-inch versie Live Photos en heeft het de mogelijkheid 4K-video’s op te nemen.

De prijs

Met de hoge instapprijs van € 919 is de 12.9-versie van de iPad Pro geen hardloper geworden. Apple introduceert met de kleinere variant een meer betaalbare tablet met een instapprijs van € 689.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu