TabletsAanbiedingen

Tablet goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen

foto kinderen tablet
Veel ouders van jonge kinderen worstelen ermee: hoe vaak en hoe lang kun je een kind met een tablet laten spelen? Maar liefst tachtig procent van de ouders denkt dat het niet goed is voor een kind om met een tablet te spelen. Kinderen zouden er lui, dik en asociaal van worden.

Ondersteunend bij de ontwikkeling

Niets is minder waar, stelt kinderpsychiater Serge Tisseron. Hij onderzocht de vooroordelen met betrekking tot tabletgebruik bij jonge kinderen. En wat blijkt? De tablet kan juist ondersteunend zijn bij de ontwikkeling van jonge kinderen.
Tablets zouden zo bijvoorbeeld helpen bij de ontwikkeling van het taalgevoel. Kinderen pakken een taal niet snel op door televisie, omdat dit niet interactief is. Omdat een tablet reageert op de acties van kinderen, prikkelt dat het taalinstinct.

Vanaf drie jaar

Serge Tisseron raadt aan om kinderen vanaf drie jaar met een tablet te laten spelen, voor een maximaal aantal minuten per dag. Door te bespreken met het kind wat hij of zij gedaan of gezien heeft, stimuleer je de intelligentie van het kind.

Creativiteit stimuleren

Hoewel er vaak wordt gesuggereerd dat het gebruik van tablets en telefoons een dooddoener is voor de verbeelding en creativiteit, wijst onderzoek anders uit. Alles waarmee de kinderen in aanraking komen stimuleert de verbeelding. Daarnaast is het met een tablet goed mogelijk om een kind zelf foto’s of filmpjes te laten maken, waardoor ze juíst gestimuleerd worden om hun creativiteit te gebruiken. Tot slot zijn er diverse tekenprogramma’s beschikbaar waarmee kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan.

Niet te lang

Belangrijk is dat het kind niet te lang wordt blootgesteld aan de tablet. De tablet is juist wel een goede training wanneer het kind telkens voor korte duur met de tablet speelt, zodat hij of zij de concentratie erbij kan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu