TabletsAanbiedingen

De toekomst van de tablet

In 2010 werd in Nederland de allereerste iPad verkocht. Hoewel de tablet over het algemeen goed werd ontvangen, waren er ook veel sceptici die het nut niet inzagen van dit apparaat naast een laptop en een smartphone. De tablet werd koeltjes ontvangen en het duurde even voor het product een prominente plek op de markt kreeg. De sceptici kregen ongelijk. Ondertussen hebben vele huishoudens een tablet en wordt de tablet gebruikt voor allerlei doeleinden. Goed nieuws voor de producenten natuurlijk, maar wat nu? Raakt de tabletmarkt nooit verzadigd?

Verzadiging van de tabletmarkt

De iPad bereikte zijn verkooprecord in 2013. Sindsdien daalt de verkoop en daar zijn logische redenen voor. De meeste huishoudens hebben inmiddels één of misschien wel meerdere tablets, wat voor een verzadiging van de tabletmarkt zorgt. Daarnaast gaan de tablets vaak een stuk langer mee dan een mobiele telefoon. Waar veel mensen met een verouderde iPhone staan te springen wanneer er een betere versie uitkomt, speelt dit in de tabletmarkt veel minder. Wanneer men eenmaal een iPad of andere tablet heeft gekocht die prima werkt, zal er niet snel weer een paar honderd euro worden neergelegd om te gaan voor een vernieuwde versie.

De zakelijke klant

Wat mogelijk ook een rol speelt is de vervagende grenzen tussen tablets en smartphones. De mini-varianten van de iPads lijken verdacht veel op een grote smartphone of tablet. Met een grote smartphone heeft een iPad mini weinig toegevoegde waarde. Apple lijkt zich daarom weer meer te concentreren op een grotere iPad, waardoor zakelijke klanten wat meer in beeld komen. Tablets gaan steeds meer de taak van papier vervullen: boeken, artikelen en documenten zijn gemakkelijk te lezen op een tablet. Het is daarbij prettig als de tablet qua grootte in de buurt komt van een A4-formaat.

Het is duidelijk dat de tabletmarkt zijn hoogtepunt heeft gehad, maar met meer aandacht voor de zakelijke gebruiker slaan de producenten weer een nieuwe weg in, die wellicht weer voor een opleving van de markt zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu